Behoefte aan tijdelijke ondersteuning?

Gaat de HR functionaris met zwangerschapsverlof, is de HR afdeling onderbezet door langdurig verzuim of is het tijdelijk extra druk door bijvoorbeeld een project? Kortom heb je tijdelijk capaciteitsproblemen op jouw HR afdeling? In dit soort gevallen is het wenselijk dat alle, of in ieder geval de meest urgente, werkzaamheden gewoon doorgaan. Vaak is er weinig of geen tijd om iemand in te werken, juist de inzet van een interim-mer is dan de goede oplossing. Door mijn ervaring en persoonlijkheid ben ik ik in staat om snel zelfstandig aan de slag te gaan en de werkzaamheden op te pakken. Ik schakel snel tussen verschillende niveau's en spreek net zo makkelijk de taal van de manager als van de medewerker. Mijn stijl is daadkrachtig en doortastend. Ik ben analytisch sterk en weet snel de juiste prioriteiten te stellen.

 

Ook in het geval van ingrijpende organisatieveranderingen, zoals een reorganisatie, bedrijfsovername,of de invoering van een een nieuwe organisatiestructuur is inzet van een externe professioneel mogelijk. Als interim-mer kijk ik met meer afstand naar dit soort wijzigingen dan eigen medewerkers en neem ik een neutrale positie in. 

 

Heeft je een HR project welke niet de aandacht krijgt die het verdient en daardoor misschien zelfs al jaren blijft liggen? Ik kan helpen bij de uitvoering van een dergelijk project. Ik heb ruime ervaring met het werken aan projecten en ben gewend te werken volgens een vooraf opgesteld projectplan waarin naast doel en het te behalen resultaat ook een planning is opgenomen. Gedurende de uitvoering van het project werk ik niet alleen met volle inzet aan het project, maar neem ik de rol van projectleider aan om ervoor te zorgen dat het beoogde resultaat binnen de planning wordt gerealiseerd en de voortgang wordt bewaakt.

 

HR projecten zoals bijvoorbeeld het opzetten van een beoordelingssystematiek, implementatie en keus voor een nieuw (HR) software pakket, ontwikkelen van beleid en beschrijven van het HR proces zijn bij mij in goede handen. Ook projecten die breder liggen dan alleen HR kan ik oppakken, denk hierbij bijvoorbeeld aan een overname en DDO onderzoek. Ik neem het HR deel uit handen en overleg met de betrokkenen binnen de organisatie of externe deskundige over voortgang en bevindingen.   

 

Ik ben inzetbaar in elke branche, maar ben op mijn best bij bedrijven in de maakindustrie.


Evers HR Services: Betrokken, bevlogen en betrouwbaar

Homoetsestraat 2, 6661 LA, Elst Gld | 06-20400615 | greet@evershrs.nl | www.evershrs.nl